Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Петро Бородій звітуватиме перед мешканцями Білина та Колодниці

Петро Бородій звітуватиме перед мешканцями Білина та Колодниці

Зустріч зі старостою відбудеться  у неділю, 30 січня, о 14.00 год. в актовому залі Білинського ліцею.
 
 
ЗВІТ 
старости Білинського старостинського округу 
Ковельської міської ради Ковельського району Волинської області про проведену роботу за 2021 рік
 
Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно- правовими актами я, Бородій Петро Віталійович, староста Білинського старостинського округу: сіл Білин та Колодниця Ковельської міської ради, звітую про свою роботу за 2021 рік. 
Беру участь, як староста окруту,  в підготовці проекту бюджету територіальної громади, надаю пропозиції до виконавчого комітету міської ради з питань діяльності на території громади, забезпечую виконання рішень органів місцевого самоврядування, беру участь у засіданнях виконавчого комітету та робочих групах. Сприяю виконанню на території Білинського старостинського округу програм соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням міської ради, представляю інтереси жителів територіальної громади та сприяю у підготовці документів, що подаються до Ковельської міської ради та виконавчого органу. Беру участь в організації виконання рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови та у здійсненні контролю за їх виконанням на території Білинського старостинського округу.
Веду особистий прийом громадян три дні на тиждень: понеділок, середа, п’ятниця, здійснюю моніторинг стану дотримання  прав і законних інтересів громадян у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури і спорту, житлово-комунального господарства, реалізацію ними прав на працю та медичну допомогу. Мешканці зверталися з проблемами різного характеру – надавав роз’яснення, рекомендації та консультації. Деякі вирішувалися відразу, для вирішення інших зверталися до комунальних підприємств міста, відділів міської ради. Також була створена група у Вайбері під назвою «Громада Білина», яка сьогодні налічує 500 учасників, і в якій ми ведемо спілкування відносно проблемних питань громади та їх вирішення. Паралельно працює група у Вайбері, але з жителями села Колодниця.
 
Здійснюю контроль за станом благоустрою в населених пунктах Білинського старостинського  округу та вживаю заходи для його підтримання в належному стані, інформую міського голову, виконавчі органи міської ради про його результати. Не допускаю дій  чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади.
 
У своїй роботі я керувався законодавчими актами України, виконував доручення Ковельської міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, здійснював надання інформації та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.  
 
Про Білинський старостинський округ
 
Чисельність населення становить – 2495 чол. (зареєстрованих), всього домогосподарств – 726.
 
Віковий склад населення: дітей дошкільного віку – 131  чол., дітей  шкільного віку – 329  чол., працездатного населення – 678 чол.
 
На території Білинського старостинського округу існують такі комунальні заклади, які утримуються за рахунок Ковельської територіальної громади, це - Білинський ліцей Ковельської міської ради І-ІІІ ступенів, де навчаються 237 учнів; Колодницька початкова школа Ковельської міської  ради  І-ступеня, де навчається 21 учень;  сільська бібліотека в с .Білин;  будинок культури в с. Білин, будівля якого знаходиться в аварійному стані;  амбулаторія загальної практики  сімейної медицини села Білин; поштове відділення села Білин; фельдшерсько-акушерський пункт села Колодниця  та сільський клуб села Колодниця.
 
У Білинському старостинському окрузі, згідно аналізу за 2021 рік, видатки становлять (тис.грн.):  
- на органи місцевого самоврядування – 697,9
- освіту – 2346,9
- соцзахист – 100,3
- культуру – 289,4
- охорону здоров’я – 143,8
- ЖКГ – 49
- громадський бюджет – 145,2.
Загальна сума видатків становить 3772,5 тис. грн.
 
Санітарний стан старостинського округу
Найперше на посаді старости я приділив увагу санітарному стану території нашої громади. Згідно розпорядження міського голови в квітні місяці 2021 року було організовано проведення толоки. У результаті вивезли 3 причепи зі стихійно накиданим сміттям з центральних доріг, які сполучають  населені пункти Ковель-Білин та Ковель-Колодниця. 
 
Особисто звернувся до керівників підприємств, установ, організацій та усіх мешканців села щодо необхідності наведення належного санітарного стану та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя його мешканців. Тож спільно організували вивезення будівельного сміття, яке залишилося після реконструкції будівлі амбулаторії загальної практики  сімейної медицини села Білин.
 
Завдячуючи оперативній інформації від небайдужих мешканців  громади, мною було відстежено та затримано жителів м. Ковеля, які здійснювали незаконну утилізацію сміття на території  нашої громади. На місце події була викликана патрульна поліція та слідчо-оперативна група, а на зловмисників було складено 2 адмінпротоколи.
 
Згідно доручення першого заступника міського голови Тараса Яковлева  щодо утворення стихійних сміттєзвалищ в нашій громаді, з квітня місяця мною проводилася агітаційна робота серед населення щодо укладення договорів між мешканцями сіл та комунальним підприємством про вивезення сміття та побутових відходів. У результаті з червня  двічі-тричі на місяць впроваджено централізоване вивезення сміття з території нашої громади.
 
Новозбудована лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини
Придбали та встановили нові меблі в приміщенні новозбудованої амбулаторії, що дало змогу її працівникам зайняти комфортні робочі місця та розпочати прийом пацієнтів.

Громадський бюджет
Для участі в «Громадському бюджеті» запропонував проект «Літня сцена села Білин», адже  будівля Будинку культури, який розташований на території нашої громади, знаходиться в аварійному стані. Тож ми не мали місця, щоб проводити культурно-масові заходи хоча б у весняно-літній період. 
Цей проект підтримала робоча група і він був допущений до конкурсу. У результаті опинився серед семи переможців, і на реалізацію задуманого з міського бюджету було виділено 145,2 тис. грн.. 
 
Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи під дитячий садочок
У 2021 році ми повернулися до реконструкції будівлі загальноосвітньої школи під дитячий садочок, який знаходиться на території нашої громади. З 2016 року ця будівля знаходиться в законсервованому стані й з кожним роком піддається все більшій руйнації. Над вирішенням цього питання, крім мене, як старости, працювало керівництво Ковельської територіальної громади та Райдержадміністрації. Влітку Державний фонд регіонального розвитку при Облдержадміністрації визначив наш проект як пріоритетний у фінансуванні на 2022 рік. Восени управлінням освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради оголосило тендер для визначення переможця з розробки проектно-кошторисної документації, який, станом на сьогоднішній день,  успішно проведений. Тож маємо надію,  що в 2022 році ми отримаємо новий реконструйований заклад дошкільної освіти «Ромашка» села Білин.
Ремонт дороги О 030640
Про ремонт дорожнього полотна зі сполученням населених пунктів Ковель-Білин-Скулин-Ломачанка-Черемошне (О 030640). Дорога уже влітку знаходилася в задовільному стані й потребувала ремонту. Тож завдяки плідній співпраці управління капітального будівництва виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке виступило замовником проектно-кошторисної документації та державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області», на балансі якого знаходиться ця дорога, 13 грудня 2021 року було визначено переможця, який буде надавати послуги з ремонту дороги. Очікуємо початку проведення ремонтних робіт.
 
Адміністративні послуги. На території Білинського старостинського округу знаходиться віддалене робоче місце ЦНАПу, де надаються такі адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидії та різного виду допомог, видача довідок про реєстрацію особи, видача довідок про зареєстрованих в господарстві осіб, прийом документів на затвердження сесією міської ради, що стосуються земельних питань. Також на старост були покладені повноваження вчинення нотаріальних дій та пройдені відповідні навчання.
За 2021 рік було видано: 
- довідок соціально-правового характеру – 412, зокрема:
- довідок про реєстрацію місця проживання – 37;
- реєстрація місця проживання – 44;
- зняття з реєстрації місця проживання – 38; 
- запитів від різних інстанцій – 27.
 
Вчинення нотаріальних дій;
- посвідчено заповітів - 3; 
-  заяви на прийняття та відмову від спадщини - 6; 
- посвідчено довіреностей – 1. 
 
Працівники старостинського округу провели роботу щодо роздачі громадянам нарахування податку за землю з фізичних осіб на 2021 рік. 
 
 
 
Робота з підприємцями
За дорученням міського голови проведено роз’яснювальну роботу з підприємцями та одноосібниками з питань реєстрації як ФОП, оформлення найманих працівників,  приведення документації в належний стан. 
 
 
Робота з правоохоронними органами 
Налагоджена робота з працівниками Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області. Була проведена зустріч з заступником начальника управління поліції-начальником з превентивної діяльності Мартинюком В.О., на якій було обговорено методи взаємодії.  У результаті 20 травня 2021 року, спільно з працівниками патрульної поліції, було організовано затримання громадянина м. Ковеля, який займався незаконним видобуванням піщаної суміші на території села Колодниця. На місце події була викликана слідчо-оперативна група, складено адмінпротокол, а автомобіль було доставлено на штраф-майданчик.
 
 
Благоустрій населених пунктів  
Значна робота протягом року була проведена із благоустрою населених пунктів, зокрема: 
- тричі  вивезення сміття з трьох  кладовищ, а це більш як 12 причепів. До виконання цих робіт була залучена  техніка і місцевих жителів – Приступи В.М., Балака П.С., Пашкевича О.С., і місцевих орендарів СТзОВ «Білинське», і КП «Добробут» та РЖКП№1;
- утримання в належному стані місць загального користування, а також території адмінбудівлі;
- двічі здійснювали обкошування трави на кладовищі, прилеглої території озера, Будинку культури та футбольного поля в селі Білин;
- ремонт та підключення зовнішнього освітлення під’їзду до школи та периметру території самої школи;
- засипка підвалу школи, який постійно перебував у підтопленні;
- виділено кошти, придбано та встановлено на приміщенні школи «захисних шипів» від гніздування птахів;
- двічі проводилося грейдерування дороги О030632 зі сполученням Ковель-Колодниця та 1 раз зі щебеневою підсипкою;
- проведено грейдерування  вул. Польова, вул. Мартинюка, пров.Шевченка в с. Колодниця та вул. Відродження в с. Білин паралельно з підсипкою гравієм;
- виконувалися роботи з вуличного освітлення та тричі проводилася заміна ламп, а це близько 90 штук;
- виділено кошти та проведено зрізання дерев на старому кладовищі;
- разом з місцевими жителями проводилося зачищення території від самосіву та сухої трави на новому кладовищі.   
 

День депутата
У вересні 2021 року на території старостату побували обранці Ковельської міської ради, які відвідали наші населені пункти та ознайомилися з проблемними питаннями («День депутата»). У результаті на засіданнях сесій міської ради було прийнято низку рішень на користь нашої громади, зокрема, підтримка Бюджету 2022 року, де закладено співфінансування проєкту «Реконструкція будівлі загальноосвітньої школи під дитячий садочок». 
 
 
Святкові  та культурні заходи
Протягом 2021 року було проведено чималу кількість святкових заходів, а саме:
- 8 травня — День пам’яті та примирення, День Перемоги;
- заходи на символічній могилі Т. Г. Шевченка в с. Колодниця;
- тематичні заходи до Дня Соборності, до дня вшанування Героїв Небесної сотні, до Дня народження Лесі Українки, до Дня захисту прав дітей, до Дня Конституції України, до Дня Прапора та Дня Незалежності, до річниці Майдану та Голодомору;
21 червня було відзначено свято Дня села в Колодниці та 1 серпня відсвяткували День села в Білині із залученням народно-аматорських хорів та аніматорів; провели конкурси з призами, дискотеки, вручали подарунки та частували. 
 
Плани на 2022 рік з перспективою продовження в наступних роках: 
- проведення щоквартального грейдерування вулиць; 
- проведення ремонту дорожнього полотна (білощебеневе покриття);
- розширення території сільського кладовища с. Колодниця (виготовлення проекту детального планування на нове кладовище); 
- виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення ремонту дороги зі сполученням Ковель-Колодниця (О 030632);
- реконструкція будівлі загальноосвітньої школи під дитячий садочок; 
- встановлення нових ліній вуличного освітлення; 
- виготовлення технічних паспортів та права власності на приміщення під школами в с. Білин та с. Колодниця.
 
 

Читайте також:

23 січня 2022
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти