Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Помер Михайло Тлумак - заслужений працівник культури України, викладач Ковельської школи мистецтв

Помер Михайло Тлумак - заслужений працівник культури України, викладач Ковельської школи мистецтв

Сьогодні на 89 році життя помер відомий у місті скрипаль,  викладач Ковельської школи мистецтв, заслужений працівник культури України Михайло Тлумак.
Першим учителем у Михайла Тлумака був батько, який подарував на День Святого Миколая здібному синові скрипку. Дарований Богом талант до музики юнак поглиблював спершу в Львівській музичній школі, а потім у Дрогобицькому музичному училищі. До Ковеля учитель музики та співів приїхав у 1959 році. 1970–1985 роках  очолював струнно-смичковий відділ. З  його ініціативи в 2000 році при школі мистецтв відкрили клас віолончелі. Понад шість десятиліть Михайло Григорович навчав дітей гри на скрипці в Ковельській школі мистецтв. Тут він працював до останніх днів свого життя.
 
Михайло Григорович  був  засновником відомого на Волині інструментального гурту «Чардаш», солістом знаного ансамблю пісні й танцю «Лісова пісня» та інструментального ансамблю «Ретро».  Високої оцінки заслуговує його праця з оркестром народних інструментів. Під керівництвом Михайла Тлумака оркестр здобув чимало нагород на обласних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Музикант зі скрипкою об’їздив усю Європу.  У 2013 році йому присвоєно почесне звання заслужений працівник культури України.
 
Непросто усвідомлювати, що ковельчани та гості нашого міста більше не почують віртуозної гри талановитого скрипаля.
 
Михайло Григорович був активним у житті міської громади. Ковельчани знають його як інтелігентну, чуйну, порядну людину, мудрого педагога. 
 
Міський голова Ігор Чайка, міська рада та її виконавчий комітет висловлюють співчуття  рідним та близьким Михайла Григоровича.
 
Сумуємо разом з Вами, розуміємо й розділяємо Ваш біль з приводу тяжкої і непоправної втрати.
 
Вічна та світла пам'ять!
 

Читайте також:

24 листопада 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти