Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковельському МТМО запрацював надсучасний комп’ютерний томограф

У Ковельському МТМО запрацював надсучасний комп’ютерний томограф

На чергове засідання виконкому виносилось питання про встановлення тарифів на платні послуги з проведення комп’ютерної томографії.  Втім, міський голова Ігор Чайка наполіг, аби його зняли на доопрацювання.
Варто сказати, що у новому приймальному відділенні лікарні нещодавно запрацював надсучасний  комп’ютерний томограф, який було придбано за кошти державного бюджету.
 
За словами  Генерального директора Ковельського МТМО Валентина Вітра,  вони нададуть роз’яснення на сайті  МТМО щодо формування тарифу. Разом з тим, зауважив, що платною ця послуга буде  для іноземців  і людей, які за власним бажанням  вирішили провести таку діагностику.
Комп'ютерна томографія для пацієнта є безоплатною, якщо він має показання до КТ та електронне направлення від лікаря. Якщо хворий перебуває на лікуванні у стаціонарі і йому необхідне проведення КТ, таке обстеження входять до відповідного безкоштовного пакету послуг.
 
Тарифи ж встановлюються на основі Постанови Кабінету Міністрів від 17 вересня 1996 року та  включають у себе: заробітну плату медичного працівника, єдиний соціальний внесок на заробітну плату, матеріальні витрати на лікарські засоби та медичні вироби, а також непрямі господарські витрати. Днями була прийнята Постанова про значне підвищення заробітної плати медичним працівникам. Зокрема, для лікаря вона має бути не меншою 20 тисяч гривень, медсестри — 13, 5 тисяч гривень. Це теж вплинуло на тариф з проведення КТ.
 
На думку міського голови,  не варто поспішати з рішенням, яке стосується такого чутливого питання як тарифи на медичні послуги.
“Те, що ми наповнюємо сучасною апаратурою наше МТМО — це чудово. Але я за те, щоб  ця техніка слугувала людям, а не люди слугували їй. Тому давайте  розберемось і приймемо зважене рішення”,  -  наголосив Ігор Чайка.
 
 
 
Кабінет комп'ютерної томографії працює у приймальному відділенні екстреної медичної допомоги ЦРЛ (м. Ковель, вул. Олени Пчілки,4) щоденно з 8-00 до 16-00 (крім вихідних). В ургентних випадках – цілодобово.  Обстеження проводяться за попереднім записом за номером телефону:
050 468 11 10.
Висококваліфіковані фахівці проводять обстеження головного мозку, органів грудної та черевної порожнини, тазу, м'яких тканин, усіх відділів хребта, кінцівок, магістральних судин, із внутрішньовенним контрастним посиленням та без нього. Апарат розрахований на вагу пацієнта до 200 кг.
 
Результати КТ видаються у вигляді висновку лікаря та диску з усіма отриманими під час обстеження зображеннями у форматі DICOM. За бажанням пацієнта може бути видана плівка з найбільш показовими зображеннями.

Читайте також:

14 січня 2022
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти